A világ legjobb tréningje

Egy nagyobb vállalat életében rengetegszer előfordul, hogy a munkavállalók több ország szülöttei. A többféle kultúra és a más-más nyelv, a különböző szokások, vagy például stresszkezelési technikák bizony számtalan esetben feszültséget okoznak a nagyvállalatok életében. Ide sorolhatjuk mondjuk az olyan kisvállalatokat is, ahol több nép fut össze beosztottként, akkor is, ha azok száma csupán néhány főt tesz ki. A munkahelyi konfliktusok, a stressz és a feloldatlan stresszhelyzetek nagyon visszafoghatják a vállalat jó és gazdaságos működését és a folyamatos növekedést egyaránt.

Mit tehetünk vállalatvezetőként vagy tulajdonosként ez ellen? Alkalmazzunk azonos országból vagy területről érkező munkavállalókat? Vagy akár mondhatjuk úgy is, hogy csak magyar embereket alkalmazzunk? Érezzük már a kijelentéskor, hogy ez a fajta megoldás teljesen kivitelezhetetlen. Egy kisvállalat esetében ez talán még megoldható, de nagyon sok esetben rengeteg forrás bevonásával és erős egyéni fejlesztéssel járna. A nagy vállalatok számára ez a próbálkozás teljes mértékben lehetetlen. A globalizálódó világ, a multik leányvállalati szinten történő terjeszkedései és a különböző szakterületeken, gyártásban, szolgáltatás nyújtásában szerzett szakami tapasztalat igényli a külföldi munkavállalók alkalmazását a vállalatoknál.

Pontosan a fentiek miatt egyértelmű, hogy szükség volt valamiféle professzionális megoldás keresésére a témát illetően. Az élhető és megvalósítható megoldás kutatásának hatására, gyorsan és könnyen bevezethető egy nagyvállalat esetében is az interkulturális tréning.

Mit jelent ez pontosan, milyen feladatokat kell elvégezni a cégeknek, mennyire sikeres, milyen feladatokat tartalmaz, milyen költségvonzatai vannak és egyéb kérdésekre a különböző szolgáltató cégek különböző választ adnak. Egy biztos, ha megtaláljuk a szervezethez illeszkedő profi tréning céget és eredményes közös munkával tudjuk végig vinni a feladatokat, a szervezeti és így a vállalati hatékonyság is ugrás szerűen növekedni kezd, amely a vállalati pénzügyi mutatókon is látszódni fog. Megéri többet keresgélni tehát és belevágni egy ilyen fejlesztésbe egy profi céggel. Hogy többé ne okozzon akadályt a különböző kultúrák és szokások talajáról érkezett munkavállalókkal a hatékony és jó hangulatú munkavégzés.