Bonyolultabb, mint gondoltam volna

Én nem olyan régen kezdtem egy vállalat ügyvezető igazgatójaként dolgozni. Nem igazán volt szerencsés a váltásom, mert a pozíció is és a tevékenységi kör is teljesen más, mint amiben én dolgoztam eddig, tehát tudtam, hogy sokat kell majd tanulnom és dolgoznom az első időszakban, de azt nem gondoltam volna, hogy számomra teljesen egyszerűnek tűnő feladatok vagy tevékenységek is rettenetes módon be vannak határolva és szabályozva jogszabályok és egyéb jogi keretrendszer szempontjából. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fontos lesz majd számomra, hogy a külső partner, aki a munkavédelmi szolgáltatást gyakorolja a cégnél, ennyire felkészült, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező és lelkiismeretes.

Az építőipar területe ugyanis számtalan jogszabályi hivatkozással sarkított terület, de talán egyik része sem annyira jártas ebben, mint a munkavédelem. Nagyon meg vagyok elégedve a partner céggel a munkavédelmi szolgáltatás tekintetében, hiszen rettenetesen jó és jól működő, gyors és valódi védelmet biztosító rendszert alakított ki, melyet folyamatosan felülvizsgálnak és ha szükséges korrigálnak.

Azt azonban nem gondoltam volna, hogy a gépek üzembe helyezése ennyire bonyolult, és papírmunkát igénylő feladat lesz. Mint számomra kiderült ugyanis, ez a kifejezés nem csupán azt jelenti, hogy a beszerzésben megvásárolt eszközt egy oktatás után a munkavállaló elkezdi használni, hanem kifejezetten meghatározott lépésekkel és dokumentumokkal, szabályok mentén teheti ezt meg a veszélyes munkaeszközökkel bármelyik vállalat. Örülök, hogy ilyen jó szakemberek segítik a munkámat, mint az activesafety és mindenben támaszkodhatok rájuk. Nélkülük már biztosan számtalan hibába estem volna, ami ezen a területen kifejezetten nagy bírságokat és büntetéseket von maga után, amely biztosan nem tett volna jót az új pozícióbéli megítélésemnek sem.