A lányom első ajándéka

A gyerekek iszonyatosan fontos szerepet töltenek be az ember életébe. Sokszor hallottam mielőtt gyereket vállaltam, hogy meg fog változni teljesen a világ számomra, mert ha megszületik a gyerekem már nem az fog érdekelni mint annak előtte, legyen az akár a karrier, a szórakozás, a sport vagy bármi más terület, ami a figyelmet és az időt az előtt birtokolta. Persze nem gondoltam sosem hogy ne mondanának igazat, de az tény, hogy azt sem gondoltam volna, hogy ennyire élesen megváltozik valóban a világ. Más érdekel, mást olvasgatok, sétálok és olyan harmóniában élek a gyerekeimmel, amit azelőtt csak remélni mertem, maximum elképzelni, most pedig valósággá változott, ami hatalmas boldogságot jelent számomra. Persze még kicsik, hiszen másfél és négy évesek, de iszonyatosan aranyosak és lelkis gyerekek.

A négy éves kislányom például amikor látta, hogy az apja bajban van, mert érkezik a névnapom és nem igazán tudja hogy mit vegyen nekem ajándékba, hogy mivel lepjen meg, ami még nincs, ami új, ami örömet okoz, de használni is tökéletesen tudom, és hát egyszer csak odavitte neki a kedvenc avon parfüm üvegemet, amiben már valóban nagyon kevés volt. Valamelyik nap megjegyeztem neki, hogy vennem kell majd, mert el fog fogyni, ő pedig ismer már annyira, és ez teljesen hihetetlen, hogy én nem igazán szeretnék teljesen új dolgokat vagy hatalmas meglepetéseket, én örülök hogy ha a kedvenc avon parfüm van a dobozban az ajándék gyanánt.

Persze a férjem ennek ellenére nagyon sokáig gondolkodott rajta, hogy megvegye-e a parfümöt, vagy keressen valami mást, mert hát még se akart egy négy éves kislány javaslatára hagyatkozni, de aztán hála a jó égnek úgy döntött, hogy miért nem hallgatna a saját gyerekére? És megrendelte a parfümöt. Én pedig tényleg nagyon örültem neki, főleg ezzel a történettel együtt.